Nove promjene u njemačkom rukometu Kasteninga doveli u paradoksalnu situaciju

Igrat će protiv "svojih"

Nove promjene u njemačkom rukometu Kasteninga doveli u paradoksalnu situaciju

A. Čaušević

Nakon odluke o prekidu sezone, plan Bundeslige da novu sezonu počinje krajem augusta je promijenjen. 

Tako će sezona zvanično startati početkom septembra kada će se igrati Super kup između dvije prvoplasirane ekipe iz prošle sezone. Kiel i Flensburg će se sastati 2. septembra.

Final Four kup ja prolongiran za 2021. godinu. Na završnom turniru u Hamburgu 27. i 28. februara nastupit će Kiel, Lemgo, Hanover i Melsungern.

Ova odluka je u paradoksalnu situaciju dovela Timu Kasteninga koji će igrati protiv tima s kojim se plasirao na završni rutnir.

Naime, Kastening je u ovoj sezoni nastupao za Hanover. Taj tim će u polufinalu igrati protiv Melsungen, ekipu za koju će 24-godišnji reprezentativac Njemačke igrati sljedeće sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi