"Nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju"

RK Novi Pazar istupio iz lige

"Nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju"

A. Beganović

Rukometni klub Novi Pazar istupio je iz elitnog ranga srbijanskog rukometa zbog nacionalističkih uvreda na račun igrača ovog kluba od strane navijača Crvene zvezde.

Duel Crvene zvezde i Novog Pazara obilježile su sramotne scene čiji glavni glumci su bili navijači Crvene zvezde. Tokom cijelog meča navijači Zvezde su skandirali ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, a na nacionalnoj i vjerskoj osnovi su vrijeđani rukometaši Novog pazara.

Istakli su navijači Zvezde i transparent na kojem je pisalo "Zemljom ovom ime tvoje večno će se oriti, protiv poturica roda svoga uvek ćemo se boriti", a s obzirom da je izostale prave reakcije države i rukometnog saveza u Novom Pazaru su odlučili istupiti iz lige.

"Nažalost, stavljamo tačku. Dugoročno, to je prava odluka. Da ne prepričavam sada šta se desilo. Pošto drugi ne žele da reše problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju. Želimo da se stvari viđene u BG nikada više ne ponove. Mnogi će žaliti, u pitanju je istorija duga 55 godina, ali ne želimo da izlažemo ljude ovakvoj atmosferi”, istakao je član UO RK Novi Pazar Husein Memić.

Husein Memić je podnio ostavke na funkcije u RS Srbije te više neće biti član Upravnog odbora Superlige, a interesantno je da je delagat meča tvrdio da uopšte nije čuo skandiranje Ratku Mladiću već samo povike: "Naprijed Zvezdo."

Top Komentari

emial766
Svi timovi trebaju odma da izadju sa terena cim spominju te ratne zlocine i pjevaju cetnicke pjesme. Recimo civilizovan narod kao njemci se stide Hitlera dok ovi nasi slave ratne zlocince i klanja. Bolestan narod izuzetak pojedincima.
12 0
Pametan potez, napraviti Sandzačku ligu i neka se puše...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi