Novi Pazar odlučio da se više ne takmiči u prvenstvu Srbije

Poslije skandaloznog navijanja i parola

Novi Pazar odlučio da se više ne takmiči u prvenstvu Srbije

A. Čaušević

RK Novi Pazar više neće igrati u prvenstvu Srbije, stav je klupskog rukovodstva kluba iz Sandžaka. 

Nakon skandalozonog skandiranja i vrijeđanja na gostovanju u Beogradu kod Crvene zvezde, Pazarci su se odlučili za nepopularan, ali i radikalan čin.

Navijači Beograđana su skandirali ime presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, uz to je izvješeno nekoliko parola sramotnog sadržaja.

Povici ‘Ratko Mladić’, poturice, uvedljiv transparent koji nije sklonjen, šovinističke pjesme na vjerskoj osnovi su skandalozne i neprihvatljive", navedeno je iz RK Novi Pazar.

Husein Memić je podnio ostavke na funkcije u RS Srbije te više neće biti član Upravnog odbora Superlige.

I rukovodstvo Novog Pazara na čelu sa Mujom Šaćirovićem je najavio podnošenje prijedloga o isputanju iz takmičenja.

"Godinama unazad na naš račun skandiraju fašističke parole. Mnogo veći problem od tih navijača je sistem koji to podržava i ima dvostruke aršine. Ista situacija je u nogometu, košarci, futsalu... Ovo je samo kulminacija. Živimo u multinacionalnoj sredini i svi dobro sarađujemo, ali su klubovi iz Novog Pazara neravnopravno tretirani i ovo je naš način da se tome usprotivimo. U četvrtak ćemo UO RK Novi Pazar podnijeti prijedlog da istupimo iz lige", kazao je Šaćirović.

Utakmica je završena rezultatom 33:24 za Crvenu zvezdu, a interesnatno da je delagat meča tvrdio da uopšte nije čuo skandiranje Ratku Mladiću već samo povike: "Naprijed Zvezdo."

Top Komentari

denimen9
Ako ima krizu idendtiteta onda su to Srbi, svima nešto kenjaju a državu im vodi ***** i lezbejka!
16 1
Zulfikar
Ono kad Vlasi I Cincari nekome kazu da je Turčin hahaha. Samo ime Delije je turska rijec.
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti