Novi trijumf Barcelone, remi Porta i Kielcea
FOTO - EPA

Novi trijumf Barcelone, remi Porta i Kielcea

Adnan Beganović

U okviru 6. kola Lige prvaka odigrana su još dva susreta. Barcelona je razbila Aalborg (42:33), dok su Porto i Kielce remizirali (32:32).

Rukometaši Barcelone u duelu sa Aalborgom su opravdali ulogu favorita. Od samog početka Barcelona je imala rezultatsku prednost, no gosti iz Danske u prvom poluvremenu se nisu dali slomiti.

Španska ekipa je na odmor otišla da prednošću od dva gola (20:18), a pitanje pobjednika odlučeno je na početku drugog dijela kada je Barcelona stigla do plus šest (26:20).

Blaž Janc i Dika Mem sa po šest pogodaka su bili najefikasniji kod Barcelone, dok si Dueholm Christiansen sa šest, te Jull-Lassen i Sebastian Barthold sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Aalborga.

U drugom sinoćnjem meču nije bilo pobjednika. U dosta izjednačenom meču Porta i Kielcea na kraju je konačan rezultat glasio 32:32.

Miguel Martins sa devet pogodaka je bio najefikasniji kod Porta, dok je Igor Karačić sa pet pogodaka bio najučinkovitiji kod Kielcea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi