Odluka o prvaku BiH u posljednjem kolu

Borac i Izviđač slavili

Odluka o prvaku BiH u posljednjem kolu

A. Čaušević

Osvajač Premijer lige BiH u rukometu za sezonu 2020/21 bit će poznat tek u posljednjem kolu poslije pobjeda Izviđača i Borca. 

Izviđač se bez većih problema obračunao sa Slobodom. Ekipa iz Ljubuškog je slavila rezultatom 30:23 te će im u posljednjem kolu biti dovoljan bod u gostima kod Krivaje za šampionski pehar.

Domaći su poslije prvog poluvremena imali 16:11 te su u nastavku dodatno povećali svoju prednost za na kraju konačnih +7 i korak bliže krajnjem cilju.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Milan Vukšić sa sedam golova, dok je Luka Bubalo dodao šest golova. Kod Slobode sa po 7, odnosno 6 pogodaka su se istakli Alen Ovčina i Edin Klis.

Borac je u Boriku bio siguran protiv Konjuha. Nakon +5 u prvom poluvremenu (18:13), Banjalučani su utakmicu završili pobjedom 33:26.

U posljednjem kolu Borac gostuje Slogi u Doboju. Za titulu će im biti potrebna pobjeda i poraz Izviđača od Krivaje jer su popularni Skauti bolji u međusobnom duelu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Savo Slavuljica je sa pet golova bio bolji od ostalih u Borcu dok su, po pogodak manje zabilježili su Luka Knežević, Miloš Nježić i Luka Perić.

Na drugoj strani istakao se Nikola Grujića koji je utakmicu završio sa 11 golova i bio je najbolji pojedinac susreta.

Top Komentari

micelj
Ljubuski najrukometniji grad ne i Bih nego u cijeloj Europi SAPIONI IZVIDJAC..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi