Odluka o žalbi Švicaraca na čekanju

EHF donosi konačnu odluku

Odluka o žalbi Švicaraca na čekanju

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Švicarske uložila je žalbu Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) zbog nastupa Tomislava Nuića u večerašnjoj utakmici, jer bh. rukometaš nije bio u protokolu.

Švicarci su nakon meča predali žalbu na nastup Nuića, ali EHF za sada ne donosi odluku o žalbi. Ona je još uvijek na čekanju, a možemo je očekivati za 24 sata.

U taboru reprezentacije BiH za propust optužuju delegata iz Slovenije Darka Repenšeka i tvrde da su predali imena 16 igrača među kojima je i ime Tomislava Nuića.

Nakon meča je Repenšek saslušao argumente obje strane i obavijestio je nadležna tijela Evropske rukometne federacije koja bi odluku o ovom meču trebala donijeti u narednim satima.

Nažalost, tek tada ćemo znati hoće li se utakmica registrovati u korist naše selekcije i koja će biti konačna odluka krovne kuće evropskog rukometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi