Švicarci najavili žalbu!

Zbog nastupa Nuića

Švicarci najavili žalbu!

Rukometni Zmajevi su slavili u utakmici kvalifikacija za SP protiv Švicarske rezultatom 21:15 i izborili baraž. Ipak, moguće je da je tokom utakmice došlo do propusta koji bi mogao biti veoma problematičan za BiH.

Priliku za igru je u reprezentaciji BiH dobio i Tomislav Nuić, ali je u drugom poluvremenu ovom igraču sudija pokazao crveni karton, pa je on ostatak utakmice morao odgledati sa tribina.

I dalje nije zvanično poznato zbog čega je Nuić zaradio isključenje, jer se nije moglo primijetiti da je učestvovao u nekom incidentu.

Nuić se u trenutku isključenja nalazio na klupi naše reprezentacije, a, nezvanično, isto je zaradio jer se nije nalazio u službenom zapisniku.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nažalost, Švicarci su odmah najavili žalbu EHF-u, a upravo je jedan od članova Evropske rukometne federcije i čovjek koji radi u stručnom štabu švicarske reprezentacije. Stoga se plašimo najgoreg, čekamo vijesti, no Nuićev nastup bi mogao da bude skup za našu reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi