Održana press konferencija Slobode: Ekipa je spremna, imamo i novog igrača iz Zadra

Tuzlake očekuje revanš meč četvrtfinala Kupa BiH

Održana press konferencija Slobode: Ekipa je spremna, imamo i novog igrača iz Zadra

Danas je u prostorijama RK Sloboda održana zvanična press konferencija na kojoj je, između ostalog, predstavljeno i novo pojačanje ekipe - Marko Pedić.

Inače, Sloboda sutra igra revanš meč četvrtfinala Kupa BiH sa bogojanskom Iskrom. Na domaćem terenu će Sloboda braniti četiri gola razlike.

Potom se kratko obratio i potpredsjednik RK Sloboda Damir Bećirović, da bi nakon njega riječ preuzeo trener Davor Kadić.

"Ekipa je spremna. Imamo i novog igrača iz Zadra. Nastavićemo i dalje ako bude neka deficitarna pozicija da dovedemo još nekoga. Ako prođemo u završnicu, 95% da ćemo konkurisati za domaćinstvo Final Foura", rekao je Bećirević.

"Što se tiče prethodnog vremena iza nas je puno rada i znoja. Došlo je vrijeme konkretnih utakmica. Izdržali smo pritiske u Bugojnu, skinuli teret gostujućeg terena. Imamo još 60 minuta koji nas dijele od našeg cilja. Imamo informacije da se Iskra pojačala sa tri igrača iz Srbije, no ne znamo hoće li ih registrovati do utakmice. Znamo njihove dobre i loše strane, igrači su spremni, imamo viziju kojom idemo i Sloboda ide u pravom smjeru", bile su riječi trenera Slobode.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Došlo je vrijeme da ono što smo proteklih mjesec dana radili počnemo polako da naplaćujemo. Čestitam momcima na borbi i pobjedi u prvoj utakmici. Naš cilj je minimalno Finam Four. Pozivam sve navijače da dođu u malo dvoranu Mejdana, da nas podrže i nadam se da će sa utakmice otići sretni", poručio je na kraju kapiten ekipe Emir Suhonjić.

Treba dodati da Slobodi fali povrijeđeni Arnad Hamzić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi