Omahić: Vjerujem da možemo biti u samom vrhu tabele

Rukometaš Maglaja pred početak sezone

Omahić: Vjerujem da možemo biti u samom vrhu tabele

Nakon prolongiranja prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u rukometu, u subotu nas očekuje prva utakmica u sezoni 2017/2018. 

Rukometni klub Maglaj u subotu 23.09.2017. godine, dočekuje ekipu RK Derventa.

"U subotu starta Premijer liga Bosne i Hercegovine u ruokometu za sezonu 2017/2018. Smatramo da je ekipa dobro i kvalitetno radila na pripremnom dijelu sezone u prethondih pedesetak dana. Prva utakmica koju igra RK Maglaj je sa ekipom RK Dervente. Svaka

utakmica sa RK Derventom je derbi na svoj način. Očekujemo punu dvoranu, našu vjernu publiku, a na terenu ćemo pokazati volju, snagu srce. Borit ćemo se i osvojiti tri boda.“ Senad Karabegović, predsjednik RK Maglaj.

Selvedin Omahić je novi/stari igrač Rukometnog kluba Maglaj koji je 8 godina igrao u Kataru:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Jako sam zadovoljan pripremama za sezonu koja nas očekuje. Iako su vremenski uslovi bili teški, smatram da smo pripremni dio priveli kraju na veoma dobar i kvalitetan način. Što se tiče sezone 2017/2018, smatram da će biti veoma teška. Iskreno, ne poznajem mnogo klubova koji igraju Premijer ligu Bosne i Hercegovine, kao ni igrače, ali sam mnogo razgovarao sa saigračima, koji su mi približili sve to. Vjerujem da RK Maglaj ovu sezonu može privesti kraju na samom vrhu tabele. Ekipu RK Dervente ne mogu da komentarišem, jer do sada nisam igrao sa njima, ali očekujem punu dvoranu. Za uzvrat ostavljamo srce na terenu, jaku borbu od 60 minuta i naravno #UVIJEKJAČI", rekao je Omahić.

Utakmica između RK Maglaj i RK Derventa se igra u subotu, 23.09.2017. u 19:00 u Sportskoj dvorani u Maglaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi