Bosna bolja od Zrinjskog za sedmu pobjedu u nizu
Nova sjajna partija rukometaša Bosne. FOTO: RK Bosna Centrotrans

Presudilo drugo poluvrijeme

Bosna bolja od Zrinjskog za sedmu pobjedu u nizu

S. Mlaćo

Rukometaši Bosne iz Visokog nastavili su sa sjajnim igrama ove sezone. Večeras su pred svojim navijačima savladali Zrinjski 28:22 i upisali sedmu uzastopnu pobjedu.

Plemići su u prvom dijelu pokazali više, u jednom momentu vodili četiri gola razlike, ali a na pauzu otišli sa prednošću 12:11.

Bosna drugi dio otvara sa dvije kontre i dolazi do preokreta.

U periodu od 45. do 50. minute, na scenu je stupio Tarik Medžić, koji je na sebe preuzeo odgovornost te u ključnim trenucima pogađao za Bosnu i odveo lidera na tabeli na prednost do tri gola razlike, čime je utakmica praktično bilo prelomljena. Njemu su se sa golovima još pridružili Kapić iz kontra napada, Burić, Mimić i Divković, što je bilo dovoljno za osmu pobjedu Bosne u prvenstvu i ostanak na prvom mjestu.

Najefikasniji kod Bosne bio je Kapić s devet pogodaka, dok je Medžić dodao pet. Kod Zrinjskog se istakao Bošković sa šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga BiH u rukometu, 10. kolo:

RK Bosna Centrotrans - HMRK Zrinjski 28:22 (11:12)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi