Omanović: Uz pravi pristup možemo se nadati iznenađenju protiv Izviđača

Član RK Bosna Visoko

Omanović: Uz pravi pristup možemo se nadati iznenađenju protiv Izviđača

S. Mlaćo

Rukometaši visočke Bosne Centrotrans pripreme za drugi dio sezone Premijer lige BiH počeli su 15. januara, a dosada su odigrali pet kontorlnih mečeva i upisali četiri pobjede i jedan poraz.

 U posljednjoj provjeri Visočani su savladali mostarski Zrinjski rezultatom 27:22, a najefikasniji igrači pobjedničkog tima bili su kapiten Adnan Harmandić i lijevo krilo Emir Omanović. Ovaj meč odigran je u sklopu obilježvanja 64. rođendana visočkog kluba.

"Odradili smo jako dobre pripreme, možemo biti zadovoljni. Prijateljske utakmice nisu možda neko mjerilo naše snage i kvaliteta, ali sigurno da je uvijek ljepše pobijediti. Ispunili smo većinu zamisli stručnog štaba i pokazali smo da imamo kvalitet, ali važno je da ovako nastavimo u ligi", govori Omanović.

Njega i saigrače u prvom kolu nastavka šampionata očekuje domaći susret protiv drugoplasiranog Izviđača.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Prvo kolo nam dolazi vrlo jaki Izviđač i neće nam nimalo biti lako, ali vjerujem da uz pravi pristup od prve do posljednje minute, te uz ogromnu podršku s tribina možemo da se nadamo iznenađenju protiv tima iz Ljubuškog. Dat ćemo sve od sebe, a vjerujem da će i naši navijači, koji su nas odlično bodrili u prvom dijelu sezonu, biti na svom nivou", poručio je Omanović.

Utakmica između Bosne Centrotrans i Izviđača CO na rasporedu je u subotu 24. februara u 19 sati. Upravni odbor RK Bosna Centrotrans odlučio je da sav prihod od ulaznica ide za rekonstrukciju KSC Mladost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi