Rukometni praznik u Sarajevu: Bosna i Sloga odigrali derbi za pamćenje pred punim tribinama

Sarajevski tim blizu povratka u društvo najboljih

Rukometni praznik u Sarajevu: Bosna i Sloga odigrali derbi za pamćenje pred punim tribinama

Haris Zilić

U Sarajevu u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu odigran je derbi Prve lige FBiH skupina jug za rukometaše, a snage su odmjerili Bosna Sarajevo i Sloga Gornji Vakuf Uskoplje.

Ovo je bila utakmica koja je okarakterisana kao derbi sezone, a na kraju je slavila Bosna sa 39:37 i napravila ogroman korak prema povratku u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Meč je odigran pred punim tribinama, a stigao je i veliki broj navijača iz Gornjeg Vakufa, tako da je atmosfera bila fenomenalna.

Bosna je bolje otvorila susret, diktirala tempo igre, na odmoru su imali prednost od 19:13.

U drugom poluvremenu Bosna je išla i do devet golova razlike, ali onda sjajan povratak rukometaša Sloge.

U 52. minuti stižu samo na gol zaostatka 34:33, a imali su i napad za izjednačenje, ali nisu iskoristili.

Oglasi

Finiš meča je ponudio pravu dramu, Bosna opet bježi na tri gola razlike, ali Sloga spušta na jedan zaostatka, no tim iz Gornjeg Vakufa nije imao snage za veliki preokret, na kraju konačnih 39:37 za Bosnu.

Bosnu je do trijumfa predvodio Benjamin Čičkušić sa 15 postignutih golova, sedam pogodaka je dodao Adis Hrbat.

Kod ekipe Sloge raspucan je bio Nikola Nevistić sa 11 postignutih golova, po osam pogodaka su zabili Anes Halebić i Branko Boškić.

Bosna je sada lider na tabeli i dva kola prije kraja imaju sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u rukometnu Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Na kraju dodajmo da je utakmica odigrana pred punim tribinama u fer i sportskoj atmosferi, a na kraju je bila i zajednička fotografija oba tima tako da su Bosna i Sloga zadali zadaću mnogim sportskim kolektivima u Bosni i Hercegovini.

Prva liga FBiH za rukometaše - skupina jug, 20. kolo:

ORK Bosna Sarajevo - MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje (19:13) 39:37

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi