Za vikend se u Sarajevu igra derbi sezone: Mjesta u Premijer ligi ima samo za jedan tim
FOTO: ORK Bosna Sarajevo!facebook

Rukometni praznik u glavnom gradu

Za vikend se u Sarajevu igra derbi sezone: Mjesta u Premijer ligi ima samo za jedan tim

Haris Zilić

U nedjelju (28. aprila) od 17:30 u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu očekuje nas rukometni praznik u Sarajevu i direktna borba za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U 20. kolu Prve lige FBiH skupina jug Bosna Sarajevo će dočekati Slogu iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja i to će biti direktan okršaj za prvo mjesto koje vodi u društvo najboljih.

Prije ovog meča lider je Sloga sa 33 osvojena boda, Bosna i Velež imaju po 32 osvojena boda, tako da ćemo između ove tri ekipe tražiti putnika u Premijer ligu BiH.

Ipak, ekipa koja slavi u Sarajevu korak je bliže jer bi držala sve u svojim rukama pred posljednja dva kola.

Ovo je bila jedna od najuzbudljivijih prvoligaških sezona u bh. rukometu, a u igri je bila i Bosna Visoko koja je svoje šanse prokockala sa dva domaća poraza od Sloge i Veleža.

U nedjelju se u Sarajevu sprema pravi spektakl jer su dolazak najavili i gostujući navijači koji su već počeli sa pripremama za gostovanje u našem glavnom gradu.

Oglasi

"Kako smo već najavili, danas otvaramo prijave za putovanje navijača na derbi sezone u Sarajevo. Cijena putovanja iznosi 20KM!

Prijaviti se možete u inbox stranice ili kod sekretara kluba Nedima Hadžijusufovića. Prijave traju do petka, a broj mjesta je ograničen!

Vrijeme je za derbi sezone", stoji u saopštenju MRK Sloga koji je klub objavio jučer.

Dakle, vrše se i posljednje pripreme za derbi i vjerujemo da ćemo uživati u sjajnom rukometu.

Za mnoge ljubitelje rukometa i Bosni i Slogi je mjesto u premijer ligi BiH po prikazanom, ali mjesta ima samo za jedan kluba, naravno i Velež ima svoju računicu, ali ne ovise sami o sebi.

Top Komentari

Ibrahimbeg
U rukometu Sarajevska Bosna ulazi u Premijer ligu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi