Rukometno čudo na jugu BiH i senzacija sezone
FOTO: ŽRK Leotar

Kolo za pamćenje

Rukometno čudo na jugu BiH i senzacija sezone

H. Zilić

Nevjerovatan meč je viđen u 13. kolu Premijer lige BiH za rukometašice.

Fenjeraš prvenstva ekipa Leotara savladala je i šokirala jednu od najboljih ekipa u državi RK Hadžići Interlogistic i slavila rezultatom 20:18.

Hadžićanke su u vrhu tabele Premijer lige BiH u završnici Kupa u igri su za dva trofeja, ali danas su na jugu naše zemlje doživjele senzacionalan poraz.

Leotar je do trijumfa predvodila Marija Kovačević sa šest golova, a meč je prelomila Anđela Kovač koja je odbranila pet lopti gošćama u posljednjih deset minuta utakmice.

Trebinjski klub je do večeras bio bez bodova, a bio im je i upitan nastavak sezone.

U istom temrinu Krivaja je savladala Ilidžu sa 24:34, a jučer smo vidjeli još jednu senzaciju, Jedinstvo iz Brčkog je u gostima savladalo aktuelne prvakinje Borac iz Banja Luke sa 30:31, a nakon te utakmice Rade Unčanin je podnio ostavku na mjesto trenera Osica sa Vrbasa.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Knežopoljka je bila bolja od Izviđača se 28:24, dok su Gurde deklasirale Miru sa 43:23.

U ovom čudnom kolu slobodna je bila ekipa Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi