Ozbiljna kriza drma jednu od najboljih evropskih rukometnih ekipa

Kielce ostale bez glavnog sponzora

Ozbiljna kriza drma jednu od najboljih evropskih rukometnih ekipa

A. Čaušević

Akutelni prvak Poljske i jedan od najboljih evropskih rukometnih klubova Kielce ostao je bez glavnog sponzora i više neće moći računati na finansijsku pomoć kompanije VIVE. 

Prvi čovjek kluba Berus Servas je danas potvrdio kako u budućnosti Kielce neće na svom dresu nositi logo poznate kompanije Vive.

"Kompanija Vive je teško pogođena krizom zbog koronavirusa, zatvorena je većina prodavnica, zato trebam biti odgovoran menadžer i pobrinuti se za hiljade zaposlenih", kazao je Servas koji će osati predsjednik Kielcea.

Finansijska kriza odavno drma Kielce, a ovo je bio dodatni udarac koji će znači i odlazak najzvučnijih imena što će pokušati iskoristiti drugi klubovi poput Vardara.

Dvostruki prvak Evrope iz Skoplja već planira krenuti po Igora Karačića posebice u slučaju da Mostarac postane slobodan igrač.

Inače, Kielce su prije četiri godine bile prvaci Evrope, a trenutno u svom igračom kadru ima nekoliok sjajnih igrača kao što su Alex Dujshebaev, Ángel Fernández i Nicolas Tournat. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi