OŽRK Jedinstvo bolje od Ilidže
Labudice su uspješno nastavile premijerligašku sezonu

Tuzlanke su osvojile vrijedne bodove pred domaćom publikom

OŽRK Jedinstvo bolje od Ilidže

E. Dindić, foto: E. Dindić

OŽRK Jedinstvo savladalo je neugodnu Ilidžu rezultatom 35:26 (17:11).

Proljetnu premijerligašku polusezonu rukometašice Jedinstva otvorile su domaćim trijumfom nad Ilidžom. Popularne Labudice pod vodstvom novog trenera Daniela Sabljića na kraju su slavile ubjedljivu pobjedu iako početak meča nije dao naslutiti da će se prilike na parketu odvijati u tom pravcu.

Prvih 15 minuta meča proteklo je u neizvjesnom rukometu. Ilidžanke su dobro pratile tuzlanski tim ne dopuštajući im da se odvoje na veću razliku. Ipak, do odlaska na odmor Labudice su imale vodstvo 17:11, a razliku su povećavali odmah na početku drugog poluvremena.

Na kraju Tuzlanke zasluženo slave petu ligašku pobjedu, a do nje su ih dovele Admira Zvekić i Dejana Kulić koje su postigle po osam golova, te Zorana Miličević sa sedam pogodaka. U redovima Ilidže tri rukometašice postigle su po pet golova: Mersiha Beganović, Maja Mihajlović i Divna Janković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi