Parrondo novi trener Vardara

Po odlasku Raula Gonzaleza

Parrondo novi trener Vardara

Kada Raul Gonzales naljeto napusti klupu evropskog rukometnog prvaka Vardara, na klupi će ga naslijediti njegov sunarodnjak.

Čovjek koji je odveo makedonski tim na evropski tron, Skoplje će zamijeniti Parizom, a na njegovo mjesto sjest će Roberto Garcia Parrondo.

Nekadašnji španski reprezentativac na poziciji desnog krila, uplovio je u trenerske vode kao pomoćnik u ŽRK Vardar, a od naredne sezone imaće priliku za vatreno krštenje u ulozi šefa struke jedne od najjačih ekipa u Evropi.

"Veoma sam sretan što sam dobio šansu da budem dio evropskog Vardara. Vjerujem da ću povjerenje opravdati rezultatima. Ogroman je izazov biti dio tima sa takvom sportskom tradicijom i rezultatima. Vardar osjećam kao svoj dom, tu sam godinu dana i uslovi koje imam daju mi za pravo da se nadam da će saradnja biti uspješna.

U potpunosti sam posvećen obavezama u ženskom klubu i želim da je misjiu završimo uspješno prije preuzimanja muškog tima. Upoznat sam sa radom u muškom klubu, očekujem da ću se brzo uklopiti i da me ekipa i igrači prihvate. Visoki rezultati ostaju naš prioritet, da klub ostane tamo gde mu je i mjesto, na samom evropskom vrhu – zaključio je Parondo, a prenosi zvanična web strana kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi