Danas počinje SEHA liga, prvi put bez ijednog bh. kluba

Sedma sezona regionalnog takmičenja

Danas počinje SEHA liga, prvi put bez ijednog bh. kluba

Danas (srijeda) će započeti sedma sezona SEHA lige, regionalnog rukometnog takmičenja u kojoj prvi put od osnivanja neće nastupati niti jedan bh. klub.

Kao što je već poznato, vodstvo SEHA lige zabranilo je učešće prvaku Bosne i Hercegovine Borcu iz Banjaluke i to zato što "klub nije ispunio uvjete koji se tiču osiguranja TV prenosa u HD rezoluciji" što je, složit će se mnogi, prilično bizarno.

Osim toga, iz SEHA lige su otvoreno poručili da je teritorija Srbije marketinški puno interesantnija i veća od prostora Bosne i Hercegovine, pa ćemo zato u ovoj sezoni snažnog rukometnog takmičenja gledati dva kluba iz te zemlje - Vojvodinu iz Novog Sada i Dinamo iz Pančeva.

Najveći favorit za titulu prvaka je Vardar iz Skoplja, koji je rekorder po broju naslova u ovom takmičenju. Od njegovog osnivanja 2011. godine, aktuelni evropski prvak je tri puta podizao pehar i u novu sezonu ulazi s ambicijom da odbrani naslov.

Vardar neće biti jedini predstavnik Skoplja i Makedonije, jer tu je i Metalurg, a dva kluba će također predstavljati Hrvatsku (Zagreb i Nexe) i Sloveniju (Gorenje i Celje). Po jednog predstavnika u sedmoj sezoni SEHA lige imat će Slovačka (Tatran Prešov) i Bjelorusija (Meškov Brest).

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Veliki gubitak za SEHA ligu svakako će biti izostanak Vezsprema. Mađarski velikan i dvostruki osvajač ovog takmičenja u sezoni 2017/2018. neće nastupiti u ovoj sezoni, čime će Vardaru biti znatno olakšan put do četvrtog naslova u historiji.

Prvo kolo SEHA lige će se igrati od 30. augusta do 2. septembra, a od pet utakmica, u četiri će se sastati klubovi iz iste zemlje. Danas će snage odmjeriti Tatran i Meškov (17:15), Vojvodina i Dinamo (19:00) te Gorenje i Celje (20:45), sutra je na rasporedu meč Zagreba i Nexea (20:30), dok se 2. septembra u Skoplju sastaju Metalurg i Vardar (17:45).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi