Nezapamćene scene u rukometu: Ovaj sport večeras je dobio svog Luisa Suareza
Nevjerovatna scena dešavala se na parketu tokom Svjetskog prvenstva u rukometu u duelu SAD-a i Bahreina

Amerikanac ugrizao protivnika

Nezapamćene scene u rukometu: Ovaj sport večeras je dobio svog Luisa Suareza

M. Šljivak

Rukometaš Sjedinjenih Američkih Država Paul Skorupa napravio je nezapamćen potez u utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva jer je ugrizao rukometaša Bahreina Husaina Alsayyada.

Sjedinjene Američke Države porazom od Bahreina 32:27 otvorili su nastup u drugom krugu Svjetskog prvenstva, no nakon utakmice najviše se priča o potezu američkog rukometaša Paula Skorupe.

On je u 40. minuti zaradio plavi karton koji se dodjeljuje za najteži prekršaj u rukometu, a razlog je bila činjenica da je ugrizao protivnika na parketu.

Husain Alsayyad je bio u napadu, Skorupa je odlučio da ga zaustavi na dosad neviđen način i ugrizao je nesretnog rivala.

Sudije u prvom trenutku nisu reagovale. Aslayyad se požalio na sve, uslijedio je protest prema sucima koji su na kraju otišli da pregledaju snimak.

Na kraju je kamera sve uhvatila. Skorupa je dobio crveni i plavi karton i vrlo je moguće da će biti suspendovan za naredne utakmice.

Oglasi

Plavi karton ga vodi pred disciplinsku komisiju koja će na kraju odlučiti hoće li američki rukometaš biti dodatno kažnjen zbog svega što je napravio.

"Ne znam šta se dogodilo. Došli smo ovdje igrati rukomet, a on me je ugrizao za ruku. Vjerovatno me je pokušao unervoziti, nije mu uspjelo", rekao je nakon utakmice Husain Alsayyad.

Paul Skorupa tvrdi da uopšte nije želio da ugrize rivala i da je sve jedan veliki nesporazum.

"Potpuni nesporazum. Branio sam se glavom, ali nikad ga ne bih ugrizao", rekao je Skorupa i dodaje.

"Ruka mu jeste malo crvena, ali to je vjerovatno od moje glave i udarca", istakao je ovaj rukometaš.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zaista bizarna scena kakva se ne pamti u svijetu rukometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi