Pick Szeged prekinuo dominaciju Veszprema
FOTO: twitter.com/pickhandball

Mađarska ima novog prvaka

Pick Szeged prekinuo dominaciju Veszprema

Samir Mlaćo

Pick Szeged je novi prvak Mađarske. Nakon dugog perioda vladavine Veszprema, titula je konačna došla u Segedin.

U prvom meču Pick Szeged je savladao Vesprem 32:28, te sa četiri gola prednosti doputovao na revanš.Sasvim očekivano publika je mogla vidjeti kvalitetan meč u kojem nije nedostajalo uzbuđenja, a domaći su na kaju slavili 29:26, što im nije bilo dovoljno za novu titulu prvaka.

Szeged je nakon prvog poluvremena imao vodstvo 17:14, ali se domaći bude i do kraja unose neizvjesnost u meč. Imao je Vesprem napad vrijedan titule prvaka, ali Blagotinšek sa zvukom sirene nije uspio pogoditi iz teške situacije i gosti su mogli početi sa slavljem.

Veszprem je tako neslavno završio ovu sezonu s obzirom da je nešto ranije ispao u osmini finala Lige šampiona, a sada je ostao i bez titule. Tek pehar osvajača Kupa ne može zadovoljiti navijače, ali očekivati da će već u narednoj sezoni ovaj tim pokušati osvojiti propušteno te obradovati svoje fanove.

Ovaj tim je od 1992. godine osvojio čak 23 titule prvaka, a Szeged tri puta. Dunafer je pobjednički trofej osvojio jednom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi