Bh. klub se oprostio od Evrope, revanš nije ni odigran

European Cup

Bh. klub se oprostio od Evrope, revanš nije ni odigran

H. Zilić

Rukometašice Gruda oprostile su se od tkamičenja u Europan Cupu nakon samo jedne utakmice prvog kola.

Nakon jučerašnjeg poraza od češkog Soko Piseka rezultatom 27:38, današnji revanš nije odigran, a Gruđanke su jutros već stigle kući iz Češke. Razlog su povrede i zdravstveni problemi u ekipi Gruda.

"Nakon 1.utakmice, zajednički zaključak delegata utakmice, vodstva našeg kluba, predstavnika EHF i domaćina je bio da se druga utakmica ne igra zbog daljnjeg smanjenja broja igračica koje bi naša ekipa imala na raspolaganju. Tako se ova odigrana utakmica službeno od strane EHF proglašava jedinom utakmicom ova dva kluba i konstatira se da se ekipa Sokol Piseka kvalificirala za 3.kolo EHF cupa.

Čestitamo domaćinima na pobjedi i prolasku u naredno kolo u kojem im želimo uspješan nastup.

Naša ekipa je sretno doputovala u Grude u subotu ujutro, dan prije planiranog povratka. Curama koje su odigrale utakmicu , čestitamo na velikoj borbenosti, a ostatku ekipe želimo što brži oporavak i povratak u trenažni proces", stoji u saopštenju HRK Grude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi