Grude poražene u derbiju: "Lisice" iz Hadžića slave veliki trijumf

Sjajna rukometna predstava u Hadžićima

Grude poražene u derbiju: "Lisice" iz Hadžića slave veliki trijumf

H. Zilić

Derbi PLBiH za rukoemtašice odigrali su RK Hadžići Interlogistic i HRK Grude.

Utakmica je opravdala epitet derbija, a na kraju su se radovale Lisice iz Hadžića, koje su slavile rezultatom 33:32.

Bila je ovo interesantna i neizvjesna rukometna predstava. Gošće utakmicu otvaraju bolje i od prve minute imaju rezultatsku prednost. Nekoliko promašenih zicera i nešto lošija igra u odbrani Hadžićanki na poluvremenu donosi gošćama prednost od tri gola. Na odmor se ide pri rezultatu 16:19.

U drugo poluvrijeme Lisice ulaze mnogo jače i furioznije. Mnogo jača igra u odbrani i bolja realizacija daje rezultat, te tako u 42. minutu pri rezultatu 22:21, Hadžićanke dolaze do vodstva koje ne ispuštaju do kraja utakmice za konačnih 33:32.

Maja Knezović sa deset golova bila je najefikasnija u pobjedničkoj ekipi, pratila je Edina Demić sa sedam pogodaka, dok je Sara Čahtarević zabila šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U redovima Gruđanki najefikasnija je bila Jovana Ilić sa sedam golova, a po šest pogodaka postigle su Amanda Jeličić, Nikolina Čutura i Karla Lovrić.

Hadžićanke su ovim trijumfom još uvijek ostale u utrci sa Borcem za naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi