Sloboda slavila u Trebinju, Sloga izašla iz opasne zone, Borac se učvrstio u vrhu
FOTO: E. Dindić

Premijer liga BiH za rukometaše - 14. kolo

Sloboda slavila u Trebinju, Sloga izašla iz opasne zone, Borac se učvrstio u vrhu

Haris Zilić

Odigrani su mečevi 14. kola Premijer lige BiH za rukometaše.

I u ovom kolu bilo je dosta uzbuđenja, a u derbiju kola Sloboda je u gostima savladala Leotar sa 25:26 uz 11 golova Alena Ovčine i sjajno izdanje golmana Borozana koji je u drugom poluvremenu imao nekoliko ključnih intervencija.

Sloga Doboj je kao gost savladala sarajevsku Bosnu sa 24:26, dok je Sloga iz Gornjeg Vakufa bila bolja od Gračanice sa 23:22. Tim iz Gornjeg Vakufa je ovim trijumfom izašao iz opasne zone.

Do bitnog domaćeg trijumfa došla je Iskra iz Bugojna savladavši Gradačac sa 30:27, a Borac je bio siguran protiv Konjuha sa 30:24 i učvrstio se na liderskoj poziciji.

Izviđač je opravdao ulogu favorita i savladao visočku Bosnu rezultatom 31:20, dok je Vogošća na svom parketu bila bola od Maglaja sa 27:23.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ubjedljivi lider je Borac sa 25 bodova, po 17 bodova skupile su ekipe Izviđača, Leotara, Slobode i Vogošće.

Na začelju tabele su sarajevska Bosna sa osam i Maglaj sa sedam osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi