Sloga zaustavila Konjuh, Gračanica bolja od Bosne, Maglaj slavio u komšijskom derbiju
FOTO: FB RK Gračanica

PLBiH rukometaši, 27. kolo

Sloga zaustavila Konjuh, Gračanica bolja od Bosne, Maglaj slavio u komšijskom derbiju

H. Zilić

Igrani su mečevi 27. kola PLBiH za rukometaše.

Sloga je u Gornjem Vakufu zaustavila sjajnu seriju Konjuha. Domaći su slavili sa 26:23 i tako tim iz Živinica udaljili od pozicija koje vode u Evropu naredne sezone.

U utrku za Evropu vratila se ekipa Gračanica, koja je na svom parketu bila bolja od visočke Bosne sa 25:20.

Sjajan komšijski derbi odigrali su Maglaj i Krivaja, a uspješniji su bili domaći "Romantičari" i slavili sa 30:27.

Iskra iz Bugojna je u gostima savladala Derventu sa 34:36 i praktički osigurala opstanak u PLBiH. Dobojska Sloga je u gostima bila ubjedljiva protiv Lokomotive iz Brčkog rezultatom 28:40.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Duel Vogošće i Slavije registrovan je 10:0 za Vogošću jer je Slavija ranije istupila iz PLBiH.

Kolo će zatvoriti sutrašnjim derbijem sezone Izviđač i Borac, nakon kojeg možemo dobiti mnoge odgovore kada je u pitanju borba za titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sutra će snage odmjeriti i Leotar - Sloboda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi