Za vikend se igra najbitnija utakmica u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH
FOTO: ŽRK Sloga/Ajdin Bostan

Finiš nikad uzbudljiviji

Za vikend se igra najbitnija utakmica u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH

H. Zilić

Bliži se i finiš sezona u dvoranskim sportovima u Bosni i Hercegovini, a naredna dva vikenda dat će nam sve odgovore kada je u pitanju i rukometna sezona u Bosni i Hercegovini.

Vikend ispred nas donosi nam direktan duel za opstanak u 21. kolu Premijer lige BiH za rukometašice.

U subotu u 19 sati Sloga će u Gornjem Vakufu dočekati Miru iz Prijedora. Ovo će biti duel dvije ekipe sa začelja tabele koje imaju po šest osvojenih bodova.

Ispred ova dva tima je Jedinstvo iz Brčkog koje do kraja ima veoma težak raspored je igra sa ekipama iz samog vrha, ali imaju svoju računicu.

Ekipa koja slavi u duelu Sloge i Mire u posljednjem kolu pobjedom osigurava opstanak. Mira u posljednjem kolu dočekuje Knežopoljku, Sloga ide u goste ekipi Ilidže.

Jedinstvo ostaje u ligi u slučaju da jedna od ekipa Sloga ili Mira ne ostvari više od dva boda, dakle da jednu utakmicu dobije jednu izgubi.

Oglasi

Može se desiti da tri ekipe sezonu završe sa devet bodova. U slučaju međusobnog remija Sloge i Mire i u slučaju trijumfa Sloge i Mire u posljednjem kolu, tri tima bi imala po devet bodova i u toj mini tabeli Jedinstvo bi bilo najlošije, a ispala bi i ekipa Sloge jer bi tada u međusobnom duelu bila slabija u Mire, obzirom da je Mira slavila u prvom meču ova dva tima u jesenjem dijelu sezonu.

Dakle, Mira ostaje sa tri ili četiri boda iz dva duela, Sloga ostaje u ligi sa samo četiri boda, a Jedinstvo iz Bčrkog se nada da Mira i Sloga u dvije utakmice neće osvojiti više od dva boda.

Nikad uzbudljviji finiš u borbi za opstanak u društvu najboljih kada su u pitanju rukometašice.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Ove sezone ligu napuštaju tri tima jer ide skraćenje od naredne sezone, Rogatica je odustala prije početka takmičenja tako da smo u tekućoj sezoni Premijer lige BiH za rukometašice gledali 11 ekipa, što znači da dvije ispadaju.

Novi premijerligaš znat će se nakon baraž duela između prvaka Prve lige FBiH i Prve lige RS, a to će biti duel Krajine iz Cazina i Dervente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi