Ko napušta Premijer ligu BiH?
FOTO: Ajdin Bostan/ŽRK Sloga

Velika borba u finišu sezone

Ko napušta Premijer ligu BiH?

H. Zilić

Finiš sezone je u mnogim prvenstvima u Bosni i Hercegovini, a kraj aprila i mjesec maj ponudit će nam uzbudljivu borbu za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometašice.

Društvo najboljih će napustiti dvije ekipe, a ugrožena su četiri tima.

Na začelju, Zrinjski ima deset bodova, Jedinstvo Brčko devet, Mira Prijedor i Sloga Gornji Vakuf po šest osvojenih bodova.

Jedinstvo je u najtežoj poziciji do kraja prvenstva jer imaju mečeve protiv tri ekipe iz vrha tabele, a to su Krivaja, Hadžići i Grude i vjerovatno će Brčanke ostati na trenutnih devet bodova.

Ekipa Zrinjskog nalazi se na 8. mjestu sa osvojenih 10 bodova, do kraja im je ostalo da odigraju dvije utakmice i to protiv dvije prvolasirane ekipe, prvo gostuju u Grudama a predzadnje kolo dočekuju Hadžiće. U posljednjem kolu ekipa Zrinjskog je slobodna. Tako da je realno za očekivati da će i Plemkinje ostati na trenutnih deset bodova.

Mira i Sloga mnogo toga odlučuju.

Oglasi

Sloga se nalazi na 10. mjestu sa šest osvojenih bodova, do kraja prvenstva imaju tri utakmice, prvo gostuju u Dubici ekipi Knežpoljke, nakon toga na domaćem terenu dočekuju Miru i posljednje kolu gostuju ekipi Ilidže koja je u dobroj formi.

Mira zauzima posljednje mjesto na tabeli sa također osvojenih šest bodova, do kraja sezone ostale su im tri utakmice, na domaćem terenu protvi Borca, gostovanje kod Sloge i u posljednjem kolu dočekuju ekipu Knežopoljke.

Dakle, dosta je kalkulacija u igri, a postoji mogućnost da Zrinjski, Sloga i Mira završe sa po deset bodova što bi dodatno zakuhalo konačan plasman. Jedinstvo ostaje u ligi pod uslovom da Mira i Sloga do kraja prvenstva ne dobiju više od jedne utakmice.

Za Miru će vjerovatno odlučujuća utakmica biti na domaćem terenu u posljednjem kolu protiv Knežopoljke, dok bi za Slogu utakmica sezone mogla biti u posljednjem kolu na Ilidži, naravno sve zavisi kako će proći njihov međusobni duel u Gornjem Vakufu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Dosta kombinacija koje obećavaju ludu završnicu u Premijer ligi BiH za rukometašice kada je u pitanju borba za opstanak. Podsjetimo, Grude su i matematički tri kola prije kraja osigurale rekordni osmi naslov prvakinja Bosne i Hercegovine.

Ekipa Krajine iz Cazina je prvak Prve lige FBiH i čeka protivnika u baražu, a to će biti prvak Prve lige RS. Pobjednik baraža će izboriti plasman u Premijer ligu BiH u kojoj ćemo od narende sezone gledati deset ekipa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti