Pobjeda Gračanice, Čelik lako s Prijedorom

Rukometna Premijer liga, 21. kolo

Pobjeda Gračanice, Čelik lako s Prijedorom

Dino Kurbegović, foto: A. Ahmeljić

Rukometaši Čelika savladali su Prijedor sa 38:26 u 21. kolu Premijer lige i tako zadržali lidersku poziciju.

Zenički rukometaši su pred oko 300 gledatelja u Areni bez problema upisali novu, 16. pobjedu i sve su bliže naslovu državnog prvaka. Prijedorčani su pružili dostojanstvenu borbu, ali od prve do posljednje minute znalo se ko je "gazda" na parketu.

 

Prvih pola sata igre završeno je rezultatom 16:12 u korist Čelika, a do kraja su domaći prednost povećali na +12 (38:26).

 

Treba istaći da je trener domaćih Zdenko Antović dao priliku svim mladim igračima, a također napomenimo da je utakmicu propustio najbolji klupski igrač, pa možda i čitave lige, Davor Kadić, koji se čuva za utakmice kvalifikacija naše rukometne reprezentacije.

 

Starčević je kod Čelika sakupio 17 odbrana, a na drugoj strani Papić 19 odbrana. Najefikasniji igrač Čelika bio je kapiten Begagić sa 10 golova, dok je Dervenčić postigao pet.  Blagojević i Mandić su kod gostiju postigli po šest golova.

 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gračanlije su rutinski slavili protiv visočke Bosne Prevent. Imali su domaći u jednom trenutku i deset golova prednosti, ali na kraju su slavili rezultatom 34:30, dok je na poluvremenu rezultat glasio 16:11. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.