Pobjeda rukometa u Bugojnu: O atmosferi sa duela Iskre i Sloge dugo će se pričati

Gosti slavili visoku pobjedu i nadigrali komšije

Pobjeda rukometa u Bugojnu: O atmosferi sa duela Iskre i Sloge dugo će se pričati

S. Mlaćo

Pravi rukometni spektakl vidjeli smo sinoć u Kulturno sportskom centru u Bugojnu.

U okviru 14. kola za rukometaše Iskra je u komšijskom derbiju za pamćenje ugostila Slogu iz Gornjeg Vakufa Uskoplja.

Sloga je pokazala mnogo više i na kraju slavila 33:20.

Gosti su u ovom momentu mnogo kvalitetnija i ozbiljnija ekipa, te se od prve minute dalo naslutitit da će ovo biti njihov meč, odnosno da se domaći neće mnogo pitati.

Tako je i bilo, a ono što zaista vrijedi istaći svakako je spektakularna atmosfera, pomalo nevjerovatna za bh. uslove, ali i region, kada je rukomet u pitanju.

Oko pet hiljada navijača domaćeg, ali i gostujućeg tima, ispunilo je KSC i od prve do zadnje minute bodrilo svoju momčad.

Iako je atmosfera sasvim očekivano danima ranije bila naelektrisana, sve je prošlo bez incidenata, što je za svaku pohvalu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Na kraju su se radovali gosti, no i čelnici Iskre i poed visokog poraza mogu biti zadovoljni.

Vratili su navijače u dvoranu u gradu u kojem sport već odavno 'živi na slamku', pa se svi iskreno radujemo novim duelima Iskre i Sloge, jednom zdravom rivalstvu i susretima koji će se prepričavati...

Top Komentari

Cibre
Svaka cast i uvijek sam govorio da ovakve sredine mogu razviti rukomet ili odbojku, ne mora uvijek biti fudbal, treba ulagati u rukomet ?‍♂️
8 0
NAPOLI
Haha vise gledalaca neg na pl terenima pop...m se na nas fudbal
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi