Počela rukometna Premijer liga: RK Borac uz dosta muke savladao RK Sloboda

Prva utakmica sezone

Počela rukometna Premijer liga: RK Borac uz dosta muke savladao RK Sloboda

M. Šljivak

Borac i Sloboda otvorili su novu rukometnu sezonu u Bosni i Hercegovini.

U zaista uzbudljivom meču na kraju je pobjedu slavio banjalučki tim i to rezultatom 34:32.

Gosti iz Tuzle imali su odlično otvaranje utakmice. Poveli su sa 0:4, ali je nakon minute odmora uslijedila serija domaćih igrača i u 10. minuti na semaforu je pisalo 5:5.

Potom je uslijedila igra gol za gol. Borac u 18. minuti prvi put stiže i do vodstva (11:10), a zahvaljujući Đurđeviću Borac je do kraja poluvremena uspio da stekne četiri gola prednosti, 19:15.

Imao je domaći tim na početku drugog poluvremena i plus pet, ali se Sloboda nije predavala. Stigli su na gol zaostatka, imali su i šansu da izjednače, a golman Ljubušić je skinuo nekoliko sjajnih pokušaja gostiju, kao i sedmerac.

Na kraju je Borac uspio da slomi otpor Slobode i da na kraju slavi tešku, ali ipak zasluženo pobjedu od dva gola razlike, 34:32.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Vlaan Đurđević i Bojan Radenović sa po osam golova, dok je kod Slobode Davor Kadić postigao devet.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Borac - Sloboda 34:32 (19:15)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Borac: Rakocija 4, Jeremić, Linhares 1, Đurđević 8, Todorović, Daničić, Ljubušić, Nježić. Lukić, Subotić, Vučičević 5, Rađenović 8, Čelić 1, Dragičević, Dakić 7.

Sloboda: Čajić, Đana, Ilić 2, Denjo, Skopljak 2, Suhonjić 8, Memić 1, Omerović, Manjić 2, Đulić, Jelić,Mehić, Torlaković, Abdulrahmanović 3, Hamzić 5, Kadić 9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi