Počinje Premijer liga za žene: Sutra na Ilidži praznik rukometa

Hrasnica sa Izviđačem, Ilidža protiv Jedinstva

Počinje Premijer liga za žene: Sutra na Ilidži praznik rukometa

"Liga je bezveze bila prolongirana, ali eto sutra krećemo", priča trener rukomtašica Hrasnice, legendarni Fuad Lokvančić čiji će tim sutra na Ilidži novu sezonu početi duelom protiv Izvađača iz Ljubuškog, aktuelnih osvajačica Kupa BiH. 

Lokvančić je nedavno na svom facebook profilu žestoko krizirao i prošlu vladajuću garnituru RSBiH, ali nije ostao dužan ni najnovijoj.

"To što smo odgodili početak prvenstva je samo zbog novoizabranih ljudi koji su gori nego ovi što su bili prije njih. Oni su imali plan da naprave dva udruženja jedno koje bi se bavilo reprezentacijom, dok bi drugo bilo zaduženo za premijerligaške klubove. Dosad nije formirano nijedno udruženje, a da ne govorimo da ne mogu dobiti novi ID broj kao novi pravni subjekat, kao što i ovi prošlki nisu mogli dobiti."

Ipak predstavnici premijerligaša su se sastali, sjeli za sto i dogovorili da igraju Premijer ligu bez obzira na kaotično stanje u RSBiH.

"Komesar već postoji, ima mandat na dvije godine i ovo je druga godina mandata. Najveći problem predtavljale su nam licence, jer je Fuad Lipa koji je radio u kancelariji u međuvremenu otišao u penziju, a nikoga drugog u kancelariji nema. Ipak, iznašli smo rješenje i rješili problem licenci."

Kada je njegova ekipa u pitanju, radi se o najmlađoj ekipi u BIH koja igra potpuno amaterski, pa stoga od novih premijerligašica ne treba ni očekivati nešto mnogo.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"To su sve mlade djevojke. Kad bih Vam rekao da je dvogodišnji budžet moje ekipe nečiji mjesečni, ne bi Vam trebalo više mnogo objašnjavati. Nismo opterećeni rezultatom, ni ostankom u Premijer ligi, ali ja vjerujem da možemo ostati."

Sutrašnji ilidžanski praznik ženskog rukometa dodatno će uveličati još bolji susret između Ilidže i tuzlanskog Jedinstva, pa Lokvančić očekuje da će ljubitelji rukometa solidno ispuniti dvoranu "Sabit Hadžić".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi