Ponajbolji igrač Evropskog prvenstva ispričao kako ga je mama izbacila iz stana

Imao je lošu prošlost

Ponajbolji igrač Evropskog prvenstva ispričao kako ga je mama izbacila iz stana

E. Škorić

Trenutno je Dean Bombač prvi igrač slovenske rukometne reprezentacije.

Na Evropskom prvenstvu Bombač blista, a njegovim potezima se rukometna Evropa klanja. Sjajno igraju Slovenci na Evropskom prvenstvu, a sutra protiv Mađarske mogu da naprave veliku stvar i pobjedom krenu prema polufinalu.

No, da se vratimo na Bombača. Slovenski mediji su izvukli četiri godine star intervju u kojem je Bombač otkrio kako je izbačen iz stana. Inače, trenutno igra u Mađarskoj za Pick Szeged, a igrao je još za Kielce, Dinamo Minsk i Koper.

"Roditelji su me od mladosti usmjeravali prema sportu. Počeo sam igrati nogomet jer je moj djed bio trener. Igrao sam u starijoj generaciji od vlastite i malo sam se isticao, ali kad moj djed više nije bio trener, počeo sam plakati. Onda sam se odlučio za rukomet. I danas sam ovdje", rekao je Bombač tada, osvrnuvši se na velike probleme koje je imao u mladosti.

"Sjećam se dana kad sam zapalio luster. Popeo sam se na krevet i zapalio luster napravljen od platna. Majka me gotovo objesila. Mama je bila stroga, otaca više povučem, ali niko nikada nije digao ruku na mene i moju sestru".

Bio je vozač BMX bicikla i sa društvom je radio svakojake stvari koje nisu bile baš primjerene.

"Mnogo smo se zezali i radili gluposti. Zvonili bismo ljudima u kvartu i bježali. Sjećam se da smo zvali policiju da dođe jer postoje neki problemi, a onda pobjegnemo".

Mama je htjela da bude poput Ivana Balića.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Odlučio sam da napustim školu, a mama me tada doslovno izbacila iz kuće, pa sam živio jedno vrijeme kod djeda i bake. Počeo sam ozbiljnije da igram rukomet i srećom to se na kraju i isplatilo. Nakon dva mjeseca, mama me nazvala i rekla da se vratim kući. Željela je da budem poput Ivana Balića, čini se da sam na dobrom putu", odgovorio je uz smijeh.

"Odlučio sam napustiti školu onog trenutka kada sam pao popravni ispit, a zatim dva mjeseca nisam bio kod kuće jer sam bio s juniorskom reprezentacijom. Drugu godinu nisam želio ponavljati, pa sam se posvetio rukometu", zaključio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi