Ponuđenu priliku nismo iskoristili: Portugal bolji od Bosne i Hercegovine

Drugi poraz izabranika Bilala Šumana

Ponuđenu priliku nismo iskoristili: Portugal bolji od Bosne i Hercegovine

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je danas novi poraz na Evropskom prvenstvu. Bolja je bila selekcija Portugala koja je pobijedila izabranike Bilala Šumana sa 27:24. 

Meč je počeo izjednačeno i igralo se gol za gol. Kod nas je bilo jako bitno to što smo na samom početku imali različite strijelce. Prva četiri pogotka postizali su Terzić, Panić, Ovčina i Prce i bilo je 4:4. Portugal prvi put odlazi na plus dva kod rezultata 6:4, a kasnije odlaze i na 7:4 i činilo se da ćemo upasti u neku crnu rupu koja je karakteristična kod nas za svaki sport. Ipak, to se nije desilo već u narednom napadu postižemo gol što je bilo jako bitno. Portugalci održavaju tri gola razlike sve do rezultata 10:7, a nakon toga mi pravimo seriju od 3:0 i dolazimo do 10:10.

Nestvaran je u tim trenucima na našem golu bio veteran Nebojša Grahovac koji je skidao sve živo i čak postigao jedan pogodak s gola na gol za poravnanje rezultata.

Tada Portugalci traže time out i nakon toga brzo postižu dva gola i idu na 12:10. Ipak, poluvrijememi završavamo sa pogotkom Panića i odbranom Grahovca za 12:11 što je bio prihvatljivo.

U nasatavk meča ulazimo nevjerovatno dobro. Grahovac je zablindirao naša vrata, branio je apsolutno sve i Portugalci nam nisu postigli gol osam minuta u nastavku meča. Za to vrijeme mi smo postigli tri pogotka i vodili 14:12. Imali smo u tim trenucima dva ili tri napada za plus tri, ali smo pravili katastrofalne greške.

Portugalci kasnije uspijevaju da se konsoliduju i da dođu do vodstva od 15:14 i tada počinje naš pad. Sve što smo kasnije uspijeli da uradimo je poravnjanje na 15:15 i 16:16, ali Portugalci nakon toga odlaze na 18:16 jer smo mi u dva zaredom napada pravili tehbničke greške a igrali smo bez golmana u tim trenucima.

Bilal Šuman je zatražio time out ali to nam nije pomoglo. Ponovo pravimo grešku, a Portugalci iz sedmerca dolaze do plus tri. Kasnije Prce gubi loptu i Portugal dolazi do novog gola za plus četiri. Crna serija se naravno desila i više nam nije bilo spasa. Jasno je bilo da ćemo izgubiti utakmicu.

Karačić pogađa za nas za minus tri, ali u narednom napadu Portugala ostajemo bez dvojice rukometaša koji su dobili po dvije minute te Portugal dobija sedmerac. Naravno, Portela je siguran sa sedam metara i Portugal odlazi na plus četiri i kasnije na plus pet jer je Portela postigao sedmi gol zaredom. On nas je uništio u tim momentima. Kasnije Prce pogađa sa sedam metara, ali Portela postiže potom osmi vezani gol. Nestvarno.

Nije nam bilo spasa do kraja meča i izgubili smo utakmicu.

Portugal nakon dva meča u ovoj grupi ima maksimalan učinak dok naša selkcija ima oba poraza i gotovo je sigurno ispala s turnira.

Portela je bio najbolji na meču jer je postigao deset golova. Za bh. selekciju Prce je ponovo bio najefikasniji sa pet pogodaka. Pet je imao i Vranješ. 

Portugal: Antunes 1, Branquinho 1, Calvacanti 3, Ferraz 3, Hernandez 2, Magalhaes 1, Portela 10, Rodrigues 3, Soares 2, Sousa 1.

BiH: Grahovac 1, Burić 1, Haseljić 2, Karačić 1, Malinović 2, Ovčina 2, Panić 2, Perić 1, Prce 5, Terzić 1, Vranješ 5.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Evropsko prvenstvo u rukometu, 2. kolo:

Portugal - Bosna i Hercegovina 27:24 (12:11) 

Top Komentari

DanGraf
Opet pusiona. Najgori smo. Svi ce nas napunit. Je*es ovakvo ucesce...
10 25
BiHScout
Ma bjezi vise, trener nema pojma, kad je covjek u formi vadi ga 40 minute iz igre , malinovic i prce grijese ko budale ali igraju, nisam nikad vidio nesta toliko glupo. Svaka njima cast, ali nisu oni dobri. Ko ovo dislajkuje nema pojma. Mislite sta hocete, ali tako kako sam napiso takva je istina. Nek su oni otisli tamo, sli kad imas sansu 5 puta zaredom da dignes rezultat i ti toliko puta GLUPU GRESKU napravis onda i nisi za vaka prvenstva.
24 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije