Poraz Borca na otvaranju SEHA lige, remi u Skoplju

Treća sezona regionalne lige u rukometu

Poraz Borca na otvaranju SEHA lige, remi u Skoplju

Startala je nova, treća, sezona regionalne lige u rukometu, a jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u ovome takmičenju. Od ove sezone regionalno rukometno takmičenje ima i generalnog sponzora, a to je ruski gigant Gazprom, pa je od ove sezone službeni naziv lige SEHA – GAZPROM South Stream League.

U okviru prvog kola starog takmičenja pod novim nazivom aktuelni šampion BiH banjalučki Borac poražen na svom terenu od Lovećna rezultatom 26:33.

Najbolji u redovima Borca bio je Srđan Trivunđa koji je postigao deset golova iz četnaest udaraca koliko je tokom susreta uputio ka golu crnogorske ekipe. S druge strane najefikasniji u redovima gostiju bio je Igor Marković koji je postigao devet golova iz jedanaest udaraca koliko je uputio ka golu mirze Haseljića koji je skupio devet odbrana, dok je njegov timski kolega Alen Mišković uspio zaustaviti tek jedan udarac.

Golmani Lovećna bili su znatno razpoloženiji pa je tako Borilović zabilježio trinaest, a Abramović osam odbrana na golu Lovćena. Na kraju slobodno možemo reći da je upravo ovaj podatak na kraju donio i rezultatku prevagu u korist crnogorske ekipe.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Srbijanski derbi u 1. kolu između Partizana i Vojvodine pripao je ekipi iz Novog Sada, koja je slavila sa dva gola razlike (23:25). 

Makedonski derbij između Metalurga i Vardara  završen je bez pobjedika, rezultatom 27:27, a za pobjedom mogu više žaliti rukometaši Vardara koji su u finišu meča imali prednost od tri gola, ali su domaći sa dva gola Manaskova uspjeli smanjiti na samo jedan gol zaostatka, da bi Georgievski svojim pogotkom u 58. minuti postavio konačan rezultat. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.