Poraz Creteila, po četiri pogotka Malinovića i Toromanovića

PSG je rutinski slavio

Poraz Creteila, po četiri pogotka Malinovića i Toromanovića

A. Beganović

U okviru 12. kola francuskog rukometnog prvenstva aktuelni prvak PSG je na domaćem terenu nadigrao Creteil (39:32) čije boje brane bosanskohercegovački reprezentativci Muhamed Toromanović i Dejan Malinović.

Rukometaši PSG-a stigli su do 12. pobjede u isto toliko odigranih susreta. U duelu sa pretposljednjim Creteilom izabranici Noke Serdarušića nisu imali većih problema, a do trijumfa su ih vodili Jesper Nielsen sa devet, te Mikkel Hansen sa sedam pogodaka. S druge strane, kod Creteila su najefikasniji bili Hugo Descat, Victor Alonso, te Alexandru Csepreghi sa po pet pogodaka, dok su naši Malinović i Toromanović postigli po pogodak manje.

Rukometaši Nimesa su u jednom od derbija kola na gostovanju savladali Chambery (22:17) za kojeg nastupa bh. reprezentativac Marko Panić. Luc Tobie sa šest, te Asgier-Orn Hallgrimsson sa četiri pogotka su bili najefikasniji kod pobjedničke ekipe, dok je Fahrudin Melić sa četiri pogotka bio najefikasniji kod Chamberyja. Naš Marko Panić nije imao svoju noć, uspio je iz osam pokušaja samo jednom pogoditi mrežu gostujučeg golmana.

Dunkerque i Toulouse su podijelili bodove (24:24), Ivry je bio bolji od Selestata (27:22), St.Raphael od Aixa (31:29), a Saran od Cessona (30:26).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi