Nije moglo bez kontroverze: Pogledajte trenutak koji je Hrvatima slomio srce!

Kauboji ostali bez Olimpijskih igara

Nije moglo bez kontroverze: Pogledajte trenutak koji je Hrvatima slomio srce!

A. Čaušević

Sekunde su dijelile Hrvatsku od plasmana na Olimpijske igre u Tokiju, međutim prvi put nakon 2000. godine Kauboja neće biti na najvećoj smotri sportista na svijetu.

Hrvati nisu uspjeli proći kvalifikacioni turnir jer je Portugal golom u posljednjoj sekundi pobijedio Francusku 29:28.

Sam finiš utakmice svakako može popritimi epitet kontroverznog, posebice zbog nekih nelogičnih poteza francuskih rukometaša.

Najviše je šokirala odluka Melvina Richardsona da deset sekundi prije kraja kada je na semaforu bio neriješen rezultat izvede dodavanje iza leđa bez gledanja i tako izgubi loptu te tako omogući lagan gol Ruiju Silvi.

Interesantno da su Francuzi uspjeli i izjednačiti u zadnjoj sekundi, ali je sudijski par iz Njemačke Robert Schulze i Tobias Tönnies odlučio da poništi gol koje je postigao Porte.

Top Komentari

Ars412
Dugo je susjede sreca pratila.. moze nekad i Portugal
9 2
realno_govoreci
Zanimljivo je vama subjektivnim novinarima koji ne mogu da se pomire sa ispadanjem Hrvata. Isteklo 60 min igre i opravdano ponisteno,sta je tu zanimljivo?
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi