Rukometaši Hrvatske blizu plasmana na Olimpijske igre
FOTO: EPA

Savladali Tunis

Rukometaši Hrvatske blizu plasmana na Olimpijske igre

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Hrvatske blizu je plasmana na Olimpijske igre.

U bitnoj utakmici grupe 2 kvalifikacionog turnira u Montpellieru, Kauboji su savladali Tunis 30:27 i tako sa dva trijumfa u tri kola zajedno sa selekcijom Francuske blizu su plasmana u Tokyo.

Mandić sa sedam golova predvodio je Hrvatsku do trijumfa, ponov su odlični bili Čupić i Duvnjak, koji su kreirali sinoć čudesni preokret protiv Portugala, koji će se ispostaviti možda ključan za plasman Hrvatske na Olimpijske igre.

U slučaju da Portugal pobijedi od jedan do šest golova razlike Francusku, Hrvatska prvi put od Sydneya ne bi otišla na Igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi