Poznati svi učesnici play-offa, bezbroj kalkulacija i velika borba za poziciju u posljednjem kolu
Učesnici ovogodišnjeg doigravanja za prvaka su RK Bosna Visoko, RK Gračanica, RK Izviđač, RK Borac, RK Konjuh, RK Vogošća, RK Leotar i RK Sloga Doboj.

Još jedno kolo do kraja rukometne Premijer lige BiH

Poznati svi učesnici play-offa, bezbroj kalkulacija i velika borba za poziciju u posljednjem kolu

E. Oštraković

Nakon što je jučerašnjim utakmicama kompletirano 25. kolo rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, poznati su si učesnici play-offa za prvaka.

Ipak, ono što nije poznato, a naravno jako je bitno, jesu pozicije klubova sa kojih će ući u doigravanje, a one će biti poznate naredne subote nakon što bude odigrano i posljednje 26. kolo.

Učesnici ovogodišnjeg doigravanja za prvaka su RK Bosna Visoko, RK Gračanica, RK Izviđač, RK Borac, RK Konjuh, RK Vogošća, RK Leotar i RK Sloga Doboj.

Odluka o tome ko će sa prvog mjesta ući u doigravanje biti će donesena upravo u tom posljednjem kolu. Kandidata su dva, a to su RK Bosna Visoko i RK Gračanica. U boljoj poziciji su Gračanlije, koje gostuju u Derventi kod već otpisanog domaćina, te u slučaju pobjede Gračanlije ulaze u play-off sa prvog mjesta.

Sigurno je to da će se u doigravanju priključiti ekipa Izviđača, a oni će biti plasirani na drugu poziciju.

Na trećem mjestu će biti ekipa koja bude imala manje sreće između već spomenutih Gračanlija i RK Bosna Visoko.

Četvrto mjesto rezervisano je za Borac koji niti može na treću poziciju, ali ga niko ne može "skinuti" sa tog mjesta, tako da će oni sa te pozicije napasti titulu prvaka.

Trenutno je na petom mjestu Konjuh sa 44 boda, šesta je Vogošća sa 42 boda, sedmi Leotar ima 41 bod, a osma Sloga iz Doboja ima 40 bodova.

Upravo ove četiri ekipe igraju međusobne utakmice, koje će na kraju odlučiti ko će sa koje pozicije ući u doigravanje.

Konjuh ide na teško gostovanje Leotaru koji je u prošlom kolu ostvario pobjedu na gostovanju u Maglaju. Utakmica u kojoj je domaća ekipa favorit, te bi se pobjedom bodovno izjednačila upravo sa Konjuhom.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U drugoj utakmici Sloga na svom terenu u Doboju dočekuje Vogošću. Gosti su blagi favoriti, ali obzirom na promjenjivu formu obje ekipe nezahvalno bi bilo prognozirati pobjednika.

Kalkulacija je mnogo. Svi žele izbjeći sedmo mjesto i utakmice sa Izviđačem, ali za sedam dana ćemo vidjeti ko sa koje pozicije napada titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi