Pravila u bazi slovenačke reprezentacije: Za 'puštanje goluba' 25 eura kazne

Kažnjava se i psovka

Pravila u bazi slovenačke reprezentacije: Za 'puštanje goluba' 25 eura kazne

E. Škorić

Slovenački selektor Veselin Vujović izazvao je bijes hrvatske javnosti jer je Sveti Martin, gdje je baza njegovim rukometašima na Evropskom prvenstvu,. nazvao "vukojeb****".

To je poprilično naljutilo sve u Hrvatskoj, a Vujović se potom izvinjavao, rekavši da je to izgovorio u šali.

A zanimljivo da popularna "Ordinacija", prostorija smještena u bazi u kojoj su smješteni Slovenci, ima određena pravila, pa se tako kažnjavaju korištenje mobitela (20 eura), a ako se mobitel izvadi za vrijeme masaže onda kazna iznosi 50 eura.

I psovanje je kažnjivo, doduše samo s eurom, dok 25 eura morate da plate ako "ispustite goluba" (svima dobro poznat pojam).

Novac od kazni ide u poseban fond koji se troši na plaćanje zajedničkih večera, a u prostoriju ne može ući selektor Vujović već samo njegovi igrači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije