Vujović: Stao sam na gol da odbranim našu čast, čast 'malih' zemalja
Slovenski selektor ne može da preboli 'nepravdu protiv Njemačke', još jednom je opleo po EHF-u, koji očigledno ima drugačiji tretman prema malim zemljama

Opet opleo po EHF-u

Vujović: Stao sam na gol da odbranim našu čast, čast 'malih' zemalja

E. Škorić

Selektor Slovenije Veselin Vujović ne prestaje misliti o završnici meča protiv Njemačke.

Vujović je kažnjen jer je protestvovao i vrijeđao vodstvo EHF-a, ali ne miri se s, kako kaže, krađom protiv Njemačke.

Tačno 11 sekundi prije kraja Paul Drux zabio je za 24:24 i činilo se da će Nijemci, nakon što su gubili šest razlike, doći do boda. Slovenci su ponovo zabili, a onda je dosuđen sedmerac jer je, prema mišljenju sudija, jedan slovenski igrač ometao izvođenje s centra. Nijemci su se izvukli, a Vujović je čak stao na gol da brani sedmerac.

"Kada čelnici EHF dođu kod nas na šampionate, dočekani su kao lordovi - skupa kola, hoteli, lože, hrana, muzika, mi padamo na koljena pred njima. U Njemačkoj su kao bubice", kazao je Vujović u intervjuu za Novosti.

"Samo ako fizički ometaš protivnika da izvede loptu u posljednjih 30 sekundi meča, onda je sedmerac i crveni karton", objašnjava Vujović.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Moj igrač ih nije pipnuo, a sudije nisu znale kako glasi pravilo. Uzeli su nam 1.000-2.000 eura za žalbu, a onda su rekli da nemamo pravo da se žalimo. Golman Nijemaca vuče za rukav sudiju i tjera ga da gleda snimak. Direktor reprezentacije im silazi na teren, gdje mu nije dozvoljen pristup, i vrši pritisak. I onda Slovenija ne može da se žali. Znam ja da ne mogu da ponište utakmicu, ali korektno je da priznaš grešku, suspenduješ te Litvance, a ne da ispada kako Vuja samo plače". dodao je.

"Stao sam na gol da bih odbranio našu čast i čast svih "malih" zemalja", zaključio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi