Vujović šokirao Hrvate, pa se izvinio
Vujović: Ne zamotava svoje izjave u celofan, bez obzira hoće li nekoga one povrijediti

Nije želio nikoga da uvrijedi

Vujović šokirao Hrvate, pa se izvinio

Veselin Vujović je jedan od onih ljudi od kojih mediji najbolje žive. Živopisna, živa legenda rukometnog sporta ne vaga svoje izjave, uvijek je direktan i bez dlake na jeziku. Ne ustručava se reći ono što mnogi ne smiju, niti uopće zna da kalkulira.

Zbog toga ga mnogi smatraju preoštrim, a zapravo Vujović je brutalno iskren osim što je temperamentan. Što na umu, to na drumu. Njegove izjave svi prenose, njegovi potezi i postupci objekat su municioznih analiza...

Nedavna izjava u kojoj je malo mjesto pored Varaždina Sveti Martin nazvao "vukoje..." naišla je na oštre kritike tamošnje javnosti. Vujovć se međutim sam javio Sportskim novostima i izvinio se "pučanstvu".

"Nikoga nisam želio uvrijediti, to je bila samo šala i ništa više od toga. Ne bi mi palo na pamet nešto takvo, tim više što sam u Hrvatskoj dočekan kao kod kuće. Rekao sam “vukoj.....” bez namjere da nekog uvrijedim, a najmanje ljude koji se silno trude da nam boravak u Hrvatskoj učine dobrim. Doista se ispričavam svima", kazao je Vujović koji je svojevremeno, dok je trenirao RK Zagreb bio predmet obožavanja i među navijačima i među novinarima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi