Predsjednik RK Čelik u emotivnom pismu oprostio se od preminulog Zlatka Saračevića
Predsjednik Zeničana Pane Škrbić u emotivnom pismu se oprostio od legendarnog rukometaša i trenera Zlatka Saračevića

Legendarni rukometaš i trener vodio je ekipu Čelika

Predsjednik RK Čelik u emotivnom pismu oprostio se od preminulog Zlatka Saračevića

D. Kurbegović

Jučer su nam stigle tužne vijesti iz Hrvatske, jer je preminuo legendarni igrač i rukometni trener Zlatko Saračević.

Mnogi sadašnji i bivši rukometaši, ali i cijelokupna javnost u regiji je u šoku, nakon preranog odlaska Zlatka Saračevića, koji je faktički preminuo nakon što je njegov klub Podravka slavila pobjedu protiv Lokomotive.

Brojni telegrami sućuti stižu iz cijele regije, a izdvojit ćemo i jednu iz naše zemlje. Saračević je 2009. godine bio trener RK Čelik, koji je tada igrao Premijer ligu. Tadašnji, ali i još uvijek aktuelni predsjednik Zeničana, Pane Škrbić oglasio se nakon smrti Zlatka Saračevića, a njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

"Bio sam predsjednik Kluba u vrijeme kada je s klupe tim RK Čelika na startu u Premijer ligi BiH vodio legendarni Zlatan Saračević. Bio je sjajan čovjek, ljudina, ljudski i profesionalni gigant, odličan trener, a prije toga jedan od najboljih rukometaša s prostora bivše Jugoslavije ikada. Vijest o njegovoj smrti nas je strašno potresla i pogodila. Tako je to kad Ti ode jedan od najdražih. On je jako volio ljude i ljudi su voljeli njega.

Bio je jedan i jedinstven: pravi profesionalac, veliki radnik i saradnik, uvijek ljubazan i korektan u odnosima. U RK Čeliku je ostavio neizbrisiv trag u plejadi velikih rukometnih trenera koji su ovdje radili. Iznad svega, imao je iznad svega pobjednički duh. Uvijek se sjećamo njegove izjave koju je stalno ponavljao: ,,Nije važno učestvovati, već pobjedjivati!'' Od sadašnjih rukometaša Čelika pod trenerskom palicom popularnog Sarača za Čelik su igrali: Aldin Begagić, Edin Gušić, Mirza Dervenčić i Edvin Begović.

U njihovo i u moje ime, u ime svih ,,Čelikovaca'' i građana Zenice – Zlaja veliko Ti hvala za sve što si nam dao", napisao je predsjednik Čelika Pane Škrbić.

Top Komentari

sportskenovosti
Sada je dobar a kada je tražio svoje pare nije bio..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi