Borac slavio u Visokom, domaće pobjede Gračanice, Gradačca, Vogošće, Konjuha, Izviđača...

Premijer liga za rukometaše

Borac slavio u Visokom, domaće pobjede Gračanice, Gradačca, Vogošće, Konjuha, Izviđača...

E. Škorić

U subotu navečer odigrano je šest utakmica 11. kola Premijer lige BiH za rukometaše.

U derbiju kola visočka Bosna ugostila je Borac, a gosti iz Banjaluke slavili su rezultatom 26:23, pa su i dalje neporaženi nakon 10 mečeva i imaju omjer 9-1-0 te se nalaze uvjerljivo na prvom mjestu.

Izviđač je očekivano nadigrao Slogu kod kuće te ju je pobijedio sa 36:25, dok je Konjuh u Živinicama bio bolji od sarajevske Bosne rezultatom 29:23, a Vogošća je sa 38:30 nadigrala Krivaju.

U Gradačcu je pala Sloga iz Doboja, a domaći rukometaši ostvarili su prilično sigurnu i uvjerljivu pobjedu, pošto je bilo 29:20. Sigurna je kod kuće bila i Gračanica, koja je sa 31:25 savladala ekipu Iskre.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Preostala utakmica ovog kola igra se danas od 17 sati u Maglaju između domaćeg Maglaja i Leotara, drugoplasiranog tima šampionata. Ovom utakmicom kompletirat će se 11. kolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi