Duel starih rivala u Sarajevu pripao gostima, uzbudljivi mečevi u Tuzli, Gradačcu i Trebinju
FOTO: E. Dindić

Premijer liga BiH za rukometaše

Duel starih rivala u Sarajevu pripao gostima, uzbudljivi mečevi u Tuzli, Gradačcu i Trebinju

Haris Zilić

Odigrani su mečevi 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše.

Utakmice odigrane u subotu ponudile su dosta uzbuđenja, a vrijedan trijumf u borbi za opstanak ostvarila je Iskra koja je u Bugojnu sa 35:30 savladala Vogošću.

Čak tri duela završena su trijumfima domaćina jednim pogotkom razlike. Leotar je sa 28:27 bio bolji od Sloge Gornji Vakuf-Uskoplje, Gradačac je u komšijskom duelu sa 24:23 savladao Gračanicu, a još jedan komšijski derbi pripao je Slobodi, Tuzlaci su sa 27:26 bili bolji od Konjuha u sjajnoj rukometnoj predstavi u Mejdanu.

Maglaj je ostvario možda i ključnu pobjedu u borbi za opstanak i tako sebi stvorio miran finiš sezone. Maglajlije su kao gosti sa 31:34 bili bolji od dobojske Sloge.

Duel satarih rivala u Sarajevi pripao je gostima, Izviđač je sa 28:35 savladao Bosnu, dok je Borac nastavio sa furioznom sezonom i u gostima su porazili Krivaju sa 26:29.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Borac je suvereni lider sa 37 bodova ispred Slobode koja ima 29 i Leotara sa 27 bodova.

Na dnu će biti dosta gužve Gradačac i Sloga Doboj imaju 17 bodova, Bosna Visoko 16, Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje i Iskra po 15, a Bosna je fenjeraš sa 11 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi