Borac u derbiju savladao Izviđač, Bosna i Sloga prekinule crnu seriju
FOTO: RK Gračanica/facebook

Premijer liga BiH - 10. kolo

Borac u derbiju savladao Izviđač, Bosna i Sloga prekinule crnu seriju

H. Zilić

Odigrano je šest duela desetog kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U derbiju kola Borac je sjajnoj utakmici u banjalučkom Boriku savladao Izviđač iz Ljubuškog sa 23:21.

Sarajevska Bosna je prekinula seriju poraza i savladala Gračanicu 27:25, dok je iz crne serije izašla i Sloga koja je u sjajnoj atmosferi u Gornjem Vakufu bila bolja od Vogošće sa 31:27.

Leotar je dekalsirao visočku Bosnu rezultatom 27:27, a Sloboda je slavila u Doboju kod Sloge, konačan rezultat je glasio 23:26.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Uzbudljiv meč viđen je u Zavidovićima gdje je Krivaja sa 33:31 bila bolja od Gradačca.

Lider je Borac sa 17 bodova, prati ga ove sezone sjajni Leotar sa 15 osvojenih bodova. Na dnu tabele su Maglaj i Sloga Gornji Vakuf sa po četiri osvojena boda.

Top Komentari

laky187
Najsmješniji liga na svijetu. Utakmicu u Doboju između Sloge i Slobode, sude sudije iz Tuzle, samo još što nisu zvaničnici kluba. Djeca umiru a ti Alija Hasicu još uvijek živiš....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi