Borac u derbiju bolji od Hadžića, poraz Ilidže u Dubici, Grude sigurne protiv Sloge

Premijer liga BiH za rukometašice, 6. kolo

Borac u derbiju bolji od Hadžića, poraz Ilidže u Dubici, Grude sigurne protiv Sloge

H. Zilić

Zakuhava se lagano i sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometašice, a u vikendu iza nas odigrani su mečevi šestog kola.

Vikend je obilježio derbi Borca i Hadžića, a banjalučki tim je u Boriku slavio rezultatom 28:21.

Banjalučke Osice do trijumfa je predvodila Helena Ćurić sa sedam golova, kod gošći odlična je bila Adna Halebić sa deset postignutih pogodaka.

Knežopoljka je u Dubici rezultatom 20:26 savladala Ilidžu. Gošće su došle oslabljene u Dubicu bez nekoliko standardnih igračica, ali pružile su sjajnu borbu, tako da je viđen odličan rukomet s obje strane.

Knežopoljku je do trijumfa predvodila Nina Burazor sa deset golova, a kod Ilidže Alena Latifović je također postigla deset pogodaka.

Krajina je na domaćem terenu u Cazinu bila sigurna protiv Izviđača 36:27, dok su Grude kao gosti rutinski bile bolje od mlade ekipe Sloge iz Gornjeg Vakufa rezultatom 27:35.

Duel Zrinjskog i Krivaje odgođen je zbog obaveza rukometašica iz Zavidovića u EHF European Kupu.

Pred klubovima je sada EHF pauza, a prvenstvo se nastavlja 2. decembra utakmicama sedmog kola.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Lideri na tabeli su Gurde i Borac sa po deset osvojenih bodova, Hadžići i Krajina su skupili po osam bodova.

Na začelju tabele su Sloga i Izviđač bez osvojenih bodova u dosadašnjem toku prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi