Hadžići u derbiju bolji od Gruda, Ilidža prekinula crni niz
RK Hadžići/facebook

Premijer liga BiH za rukometašice

Hadžići u derbiju bolji od Gruda, Ilidža prekinula crni niz

H. Zilić

Ako se po jutru dan poznaje tekuća sezona u ženskom bh. rukometu mogla bi biti itekako zanimljiva posebno u borbi za vrh tabele.

U vikendu iza nas odigrani su dueli petog kola koje je obilježio derbi u Hadžićima. Ekipa Hadžića je rezultatom 30:28 savladala aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovinue ekipu Gruda i zakuhala vrh tabele.

Ilidža je na svom parketu prekinula crni niz od tri poraza i ubjedljivo savladala Zrinjski 32:22. Kod Ilidžanki briljirala je Ajla Alikadić sa 13 golova, a na golu je Erna Šabić imala fenomenalne 23 intervencije, golmanica Ilidže je imala svoju noć.

Krajina nastavlja sa dobrim partijama na startu sezone. Savladali su na domaćem terenu u Cazinu Slogu iz Gornjeg Vakufa 30:29 u veoma uzbudljivoj utakmici nakon koje su gosti imali žestoke prigovore na suđenje.

U derbiju začelja, Knežopoljka je u gostima u Ljubuškom dobila Izviđač rezultatom 28:27 i tako došla do velikih bodova koji bi mogli biti ključni u borbi za opstanak ove sezone.

Duel Krivaje i Borca prolongiran je zbog evropskih obaveza tima iz Zavidovića.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Nakon nepotpunog petog kola u vrhu tabele tri tima imaju po osam bodova to su Gurde, Hadžići i Borac, s tim da Banjalučanke imaju meč manje.

Na začelju tabele su Sloga i Izviđač bez bodova i već lagano kaskaju sa ostatkom premijerligaškog karavana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi