Ilidža ubjedljiva protiv Zrinjskog

Premijer liga BiH za rukometašice

Ilidža ubjedljiva protiv Zrinjskog

H. Zilić

Duel 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice sinoć su odigrale ekipe Ilidže i Zrinjskog. Utakmica ekipa iz sredine tabele donijela je trijumf Ilidže rezultatom 34:24.

Prvo poluvrijeme ponudilo je dosta izjednačenu igru.

Većinom smo gledali egal, a Ilidžanke pogotkom Jasmine Pavlović u posljednjim sekundama prvog poluvremena na odmor odlaze sa golom prednosti, 16:15.

U drugom poluvremenu totalni pad u igri Zrinjskog.

Ilidža je igrala odlično, posebno u fazi odbrane, dok su u napadu rutinski završavale svoje akcije do konačnih i na kraju ubjedljivih 34:24.

Ilidža su do trijumfa predvodile Ismihana Perla i Jasmina Pavlovića sa po sedam postignutih golova, Ena Kostić i Melisa Omerović su dodale po šest golova, a na golu je vrlo dobra bila Erna Šabić.

Oglasi

U redovima Zrinjskog izdvojila se Ivana Rozić sa devet postignutih golova, Marinela Ćorić je dodala šest, a Nejra Pintul pet golova.

Ilidža je ovom pobjedom preskočila Zrinjski na tabeli i došla do sedme pozicije.

Ilidža ima 11, Zrinjski deset bodova i ove dvije ekipe mirno ulaze u finiš sezone kada je u pitanju borba za opstanak.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo iz Brčkog je blizu dobre situacije, ali još uvijek nije sigurno, imaju devet bodova, dok su na začelju Mira Prijedor i Sloga Gornji Vakuf sa po četiri osvojena boda.

Dvije ekipe napuštaju društvo najboljih, a od naredne sezone Premijer liga Bosne i Hercegovine za rukometašice imat će deset klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi