Ilidža u derbiju bolja od Krivaje

Premijer liga BiH za rukometašice

Ilidža u derbiju bolja od Krivaje

H. Zilić

Počela je nova rukometna sezona u Bosni i Hercegovini, a prvo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine kod djevojaka donijelo je derbi duel starih rivala na Ilidži. 

Domaća Ilidža je sinoć ugostila Krivaju iz Zavidovića i slavila rezultatom 26:23.

Gledali smo vrlo dobru rukometnu predstavu dvije odlične ekipe. Ilidža je ove sezone dovela nekoliko dobrih pojačanja i sigurno imaju ambicije da naredne sezone zaigraju u Evropi.

Krivaja kao i svake tako i ove sezone cilj ima vrh tabele, tako da je utakmica ponudila dosta lijepih poteza i golova.

Igralo se čvrsto, a domaće igračice su u nekoliko situacija imale pet golova prednosti, Krivaja se vraćala, a na kraju više koncentracije imale su domaće igračice za konačnih 26:23.

Ilidžanke su bile raznovrsne u naopadu sve igračice su odigrale odlično, također i u fazi odbrane je bilo veoma dobro od strane Ilidžanki.

Oglasi

Kod Ilidže najefikasnija bila je Džana Adilagić sa šest golova, a po četiri gola postigle su Melisa Omerović, Naida Škajlić, Jasmina Pavlović i Ajla Alikadić.

U redovima Krivaje Amina Bukvić je bila raspucana sa šest postignutih pogodaka.

Trebamo izdvojiti i sjajne role golmana na obje strane.

Kod Ilidže Erna Šabić je susret završila sa 13 odbrana, dok je Sara Šehić kod gostiju imala 11 uspješnih intervencija.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Premijer liga BiH za rukometašice, 1. kolo:

Ilidža - Krivaja (13:12) 26:23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi