Grude i Hadžići slavili u derbi duelima, drama na Ilidži

Prvo kolo Premijer lige BiH

Grude i Hadžići slavili u derbi duelima, drama na Ilidži

H. Zilić

Počela je nova sezona u Premijer ligi BiH za rukometašice.

Prvo kolo donijelo je i derbi gdje su se sastala dva posljednja prvaka ekipe Gruda i Borca.

U vrlo dobroj rukometnoj predstavi na kraju je slavila ekipa Gruda rezultatom 32:24.

U još jednom derbiju kola rukometašice Hadžića na svom su parketu savladale Izviđač sa 32:30.

Krivaja je na domaćem terenu u Zavidovićima bila bolja od Sloge iz Gornjeg Vakufa rezultatom 34:27, ali gošće su pokazale veliku borbenost u svom prvom historijskom nastupu u Prmeijer ligi BiH i sigurno da će u nastavku sezone biti nezgodan protivnik za većinu ekipa u prvenstvu.

Za kraj današnjeg programa viđena je drama na Ilidži gdje su domaće rukometašice Ilidže i Knežopoljke remizirale rezultatom 27:27 u utakmici sa dosta preokreta i uzbuđenja. Kod Ilidže Ena Kostić je zabila sedam golova, kod gošći Jovana Gavrilović je bila najefikasnija sa devet pogodaka.

Prvo kolo sutra u Mostaru zatvara duel Zirnjskog i Jedinstva iz Brčkog.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U ovom kolu slobodna je bila ekipa Mire iz Prijedora.

Podsjetimo, ove sezone dvije ekipe napuštaju društvo najboljih, dok je Rogatica odustala od takmičenja, tako da je u prvenstvu 11 ekipa, a od naredne sezone bit će 10. Dva tima ispadaju, a ulazi pobjednik baraž duela između prvaka Prve lige FBiH i Prve lige RS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi