Promjene u stručnom štabu RK Čelik
Rizvanović u društvu predsjednika Škrbića, u narednom periodu obavljat će poziciju sportskog direktora RK Čelik

Gušić novi šef struke, Rizvanović sportski direktor

Promjene u stručnom štabu RK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik danas je imenovao novi Stručni štab za nastavak prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH grupa "Sjever".

Novi privremeni vršilac dužnosti Šefa stručnog štaba je dosadašnji trener u prvom timu RK Čelika, dugogodišnji igrač i trener Čelika, Nermin Gušić.

Dosadašnji Šef stručnog štaba prof. Seldin Rizvanović je novi sportski direktor kluba i vodit će računa o svim selekcijama kluba te o Školi rukometa RK Čelik, a za trenera-savjetnika u Stručnom štabu imenovan je Miki Filipović, koji je bio najuspješniji trener RK Čelika u posljednjih deset godina.

Također, u šestočlanom Stručnom štabu su još i Nedim Šehić, fizioterapeut prof. Bojan Tepić, kao i kapiten, te golman prvog tima prof. Riad Polić.

Upravni odbor je usvojio plan priprema seniorske ekipe za narednu sezonu, te osnažio zaključak da svi igrači ostaju na okupu, a razgovarano je i o nekim eventualnim igračkim pojačanjima. Prvo pojačanje došlo je iz Škole rukometa Čelik Junior iz Zenice – ljevak Ekrem Kobilica, koji se stavio na raspolaganje novom Stručnom štabu RK Čelika.

Novi v.d. Šef stručnog štaba RK Čelika, Nermin Gušić. ponikao je u ovom klubu, najprije kao dugogodišnji igrač, a onda i trener muške, a nekada i ženske ekipe RK Čelika.

Kao rukometaš u Čeliku je započeo kao lijevo krilo 1976. godine. Još je na istoj poziciji igrao pet godina u RK Iskri Bugojno, a zatim se ponovo vratio u RK Čelik i sudjelovao u borbi Čelika za plasman u Prvu B Jugoslovensku ligu.

Po završetku igračke karijere bio je trener u RK Čeliku, zatim u Školi Čelik Junior, a u posljednjoj polusezoni bio je pomoćni trener Seldina Rizvanovića u RK Čeliku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi